Click Here!


Ford Ka
Teszt

Közkedvelt dolog kocsival járni a vidéket. A nemrég bemutatott Smart Cabrio és a folyamatosan sikerlistás kinyitható tetejű Renault Twingo Liberty mellett most már a kölni autó is szabad pillantást enged az égre: a Ford Ka-ban gombnyomásra és felár ellenében nyílik az elektromosan üzemeltetett, összecsukható tető.

Az új nyitható tetővel a Ford Ka egy lépéssel közelebb került a célkitűzéséhez, miszerint hobbi autó szeretne lenni. Csak egy rövid gombnyomás és a kölni autóból egy lendületes tető nélküli kocsi lesz. Bár az autó nem teljes értékű cabrio, mégis a teljesen összecsukott tetőnél a friss levegőt áteresztő nyílás 62,3-szor 53,8 cm. Azért, hogy a Ka utasainak a haját nehogy túlságosan szétfújja a szél, a tetőnyílás elülső peremén egy légelterelő szegély található.

A nyitható tető hallatán sok autós azonnal a nagy szélzajra és a nedvesség áteresztésére gondol. Ezen előítéletek szertefoszlatása végett a Ka összecsukhatós tetőnek sok teszten kellett keresztülmennie. A mesterséges zivatarnak a nyitható esőfogó gond nélkül ellenállt. A kölni akusztikai szakemberek sok mérést követően garantálják a belső térnek a normális Ka-hoz közelítő, alacsony zajszintjét. A nyitható tetőt ugyanolyan anyaggal vonták be belülről, mint amilyet a zárt tetejű változatban használnak. Ezáltal sikerült elérni az egységes belső környezet hatását.

A nyitható tetőt minden ismert Ford Ka változat számára természetesen felárért kínálják. A kis Ka a szériafelszereltséghez tartozó négy légzsákkal és ABS-el biztonságosnak tűnik. A szervókormány, a hőszigetelt ablak és az állítható magasságú vezetőülés szintén az alapmodellhez tartozik. A négyüléses autó utasterét a lehajtható és állítható háttámlájú hátsó ülés teszi változtathatóvá.

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
Vicc, humor / Re: Japánul a neved!!!!
Telefonok, kiegészítők / MIÉRT NEM HASZNÁLOK MOBILTELEFONT?
Érdekes honlapok / Internet - nyomor millióknak?
Minden, ami nem illik máshova / Halálmiszer helyett élelmiszert!
Vicc, humor / A KDNP tízparancsolata
Videokártya, monitor / villogó monitor
Minden, ami nem illik máshova / PLÁZÁK - MŰVELŐDÉS?
Nyugati típusok / subaru
Minden, ami nem illik máshova / BALEK HÍRADÓ
Vicc, humor / OPEhírek
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2013. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat